Новости Москвы
Мы в Telegram
Добавить новость

Вітаємо Анатолія Петрочініна з ювілеєм!

23 вересня 85-річчя відзначає Анатолій Петрович Петрочінін, який протягом багатьох років очолював службу зв'язку підприємства.

Свій шлях у РДП А.П. Петрочінін почав в 1961 році, після закінчення Ленінградського морехідного училища за спеціальністю «Судновий радіозв'язок». За направленням відділу кадрів трудився начальником суднової радіостанції теплоходів «Химки», «Такели», забезпечуючи безперебійний зв'язок з пароплавством, береговими службами. Свої професійні знання підвищував заочним навчанням в ОВІМУ на електротехнічному факультеті. У 1968 році на три роки був направлений на посаду радіооператора в Главагентство РДП в Бухаресті.

Після повернення із закордонного відрядження Анатолій Петрович перейшов на берегову роботу - начальником передавальної радіостанції. У цей час якраз починалося освоєння нового виду зв'язку - радіотелефону, що дозволяло більш оперативно вирішувати всі питання між флотом і береговими службами. А.П. Петрочінін постійно працював над підвищенням ефективності роботи засобів зв'язку й устаткування, брав участь у вирішенні організаційно-технічних питань щодо їх вдосконалення. В рамках своєї роботи займався вивченням організації роботи радіоцентрів Азово-Чорноморського басейну, щоб застосувати досвід колег в пароплавстві.

У 1976 році А.П. Петрочінін знову був направлений на роботу в Главагентство РДП в Будапешті. На місці ним була впроваджена, серед іншого, нова радіоапаратура та організований прямий радіотелефонний зв'язок між Главагентством і управлінням пароплавства, що дозволило більш оперативно керувати й координувати роботу флоту РДП.

Через чотири роки Анатолій Петрович повернувся в Ізмаїл, де його призначили виконуючим обов'язки начальника служби зв'язку та ЕРН, а у 1982-му році був затверджений керівником служби.

Під час його керівництва інтенсивно проводилося переоснащення суден пароплавства на сучасні засоби зв'язку та ЕРН, покращилася організація зв'язку на Дунайському басейні в цілому. Проводилась також реконструкція антенного поля передавальної радіостанції, для чого були потрібні великі фінансові витрати і складання документації, через що реконструкція була проведена тільки в 1995 - 1998 рр. Пізніше почалася підготовка та переобладнання суден для роботи в новій системі ГМЗЛБ, з'єднання її роботи з береговою базою пароплавства, для чого довелося перебудовувати всю систему організації зв'язку, допомагати радіоспеціалістам і штурманському складу освоюватися з системою.

Йдучи в ногу з часом, в кінці 90-х в службі зв'язку впроваджується електронна пошта в системі Інтернет, радіооператори першими опановують цей вид зв'язку. У цей період постійних удосконалень засобів зв'язку Анатолій Петрович намагався першим бути в курсі новинок, вивчати досвід колег, спеціальну літературу, підвищувати кваліфікацію, щоб направляти роботу своїх підлеглих. Він не раз брав участь у нарадах експертів Дунайської комісії з питань радіозв'язку.

Ще за часів освоєння азів своєї професії Анатолію Петровичу були властиві жадоба знань, щирий інтерес до професії, відповідальність і сумлінність. Колеги на флоті та в берегових службах цінували його за знання своєї справи та професіоналізм.

У 2002 році А.П. Петрочінін вийшов на пенсію. За 41-річний труд у пароплавстві він нагороджений значком «Почесний радист», знаком «Почесний працівник морського флоту», медаллю «Ветеран праці».

У день ювілею колеги бажають Анатолію Петровичу міцного здоров'я, багатьох років життя, енергії, благополуччя та бадьорості!

Все новости Химок на сегодня

Новости Московской области

Другие новости Химок

Химки

Баскетболисты Химок стали чемпионами первенства Подмосковья


Другие города Московской области

Все новости сегодня

Происшествия

Озверевший пассажир поезда "Москва – Владивосток" едва не убил соседа по купе


Мир

Сходила на Мосфильм на экскурсию «Волшебный мир Синема»