Салліван завершує перебування на посаді посла США в РФ та залишає Москву

Bykvu.com
30

Про це пише Reuters.

4 вересня у повідомленні посольства зазначили, що посол США в РФ Джон Дж. Салліван завершив свою роботу на посаді представника США та покинув Москву сьогодні. У ньому зауважили, що Салліван, який був призначений на цю посаду в 2019 році колишнім президентом Дональдом Трампом, пропрацював на ній майже три роки.

Представник Державного департаменту США пояснив, що Салліван відбув “типовий термін для послів США в РФ”.

“Від’їзд посла Саллівана запланований і є частиною звичайної дипломатичної ротації. Він пропрацював повний термін перебування, керуючи одними з найбільш критичних двосторонніх відносин у світі в безпрецедентні часи”, – зазначив посадовець на умовах анонімності.

Після від’їзду з Москви Джон Салліван завершить сорокарічну кар’єру на державній службі, протягом якої він працював за п’яти президентів США та обіймав, крім іншого, посаду заступника державного секретаря Сполучених Штатів, керівні посади в міністерствах юстиції, оборони та торгівлі.

Елізабет Руд, яка обіймала посаду заступника глави місії з червня, виконуватиме обов’язки тимчасового повіреного у справах посольства в Москві до прибуття наступника.

Салліван розповідав Reuters в інтерв’ю в березні, що хоче залишитися на посаді посла, щоб захищати інтереси американців, ув’язнених у РФ, зокрема зірку баскетболу Брітні Ґрінер і колишніх морських піхотинців Тревора Ріда та Пола Вілана. Рід був звільнений у квітні.

“Їм доведеться використати лом, щоб висмикнути мене звідси, тому що я не піду, доки… вони або не викинуть мене, або президент просто скаже: “Слухай, ти мусиш повернутися додому”, – наголосив він колегам раніше.

Коли відносини погіршилися, наступник Трампа від Демократичної партії Джо Байден вирішив залишити юриста-республіканця Саллівана, який не розмовляє російською, але чия прихильність до РФ походить від його дитячого захоплення радянською хокейною командою.

У суботу Салліван був присутній на похоронах останнього радянського лідера Михайла Горбачова в Москві. Горбачов, який поклав кінець “холодній війні” без кровопролиття помер у вівторок у віці 91 року. Російський лідер Володимир Путін не відвідав церемонію пам’яті.

Представник Держдепу заявив, що Сполучені Штати “продовжуватимуть однозначно засуджувати агресивну війну Кремля проти України та залишатимуться непохитними у своїй відданості підтримці суверенітету та територіальної цілісності України”.

Посадовець зазначив, що Вашингтон планує оголосити наступного посла в Москві “незабаром”, але відмовився повідомити, хто це може бути.

The post Салліван завершує перебування на посаді посла США в РФ та залишає Москву first appeared on Новини України - #Букви.

Все новости Москвы на сегодня

Новости Москвы

Другие новости Москвы


Другие города Московской области

Все новости сегодня

Интернет

Япония потребовала от Google исправить ограничения в рекламе


VIP

Она видит ложь: ТВ-3 начал съемки сериала «Лиса» с Олесей Фаттаховой


Новости 24 часа

Предложения АИРР поддержала комиссия Госсовета


Українські новини

Магазин дверей і підлогового покриття Albero: якісна продукція для кожного клієнта


Game News

Garry's Mod is removing 20 years' worth of Nintendo-related items from its Steam Workshop following takedown request: 'It's Nintendo. Need more be said?'


News Every Day

Ramon Cardenas aims to cement his contender status agains Jesus Ramirez Rubio tonight



Москва

Зацепиться за угол. Какое жильё можно купить в Москве за миллион-полтора


Александр Розенбаум

Александр Розенбаум рассказал о дополнительном источнике дохода: "Не бомжовые заведения"


Москва

Эксперт Президентской академии в Санкт-Петербурге о создании зон свободной торговли между странами ЕЭС


Сергей Собянин

Собянин: В поликлиниках Москвы внедрят расшифровку рентген-исследований через ИИ


Москва

Шапки женские на Wildberries — скидки от 398 руб. (на новые оттенки)


Москва

На предприятии в г. Омск загорелись 3 емкости с нефтепродуктами





Moscow.media (Москва.Медиа) — региональный паблик медиа-новостей Москвы и Московской области (в том числе и в Москве) на основе уникальной технологичной новостной информационно-поисковой системы с элементами искусственного интеллекта, гео-отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в режиме Free Public от Ru24.net и "аксакала" новостей онлайн 123ru.net.

Moscow.media — тематический гео-мониторинг медиапространства более 20 000 источников ежеминутно, в деталях. Москва.медиа — все Ваши новости сегодня и сейчас в Москве онлайн.

Опубликовать свою новость в Москве и в любом городе, регионе, стране на любом языке можно мгновенно — здесь.

Rss.plus

Москва на Ria.city

Светские новости (слухи, сплетни, сарафанное радио, шоу-бизнес, рейтинги)


Власть


Оппозиция


Украина


Беларусь


Жизнь


Блоги


Развлечения


Сегодня в мире


Другие новости сегодня




Все города России от А до Я


Мы собрали ВСЁ, что интересно по этому поводу – СЕГОДНЯ